Amana

Buikdans (of oriëntaalse dans)


Vindt haar oorsprong in Egypte, en is innig verbonden is met de klassieke en populaire Arabische muziek. Het is een zeer verfijnde kunstvorm, tegelijkertijd erotisch en spiritueel, melancholisch en feestelijk.

Aards, vrouwelijk, krachtig, sensueel, vitaal en spiritueel: oriëntaalse dans is veel meer dan een ontdekkingstocht naar die andere cultuur!

In de lessen vertrekken we vanuit gegronde techniek, met de buik- en bekkenbewegingen als uitgangspunt en veel aandacht voor sierlijke en expressieve handen. We brengen ziel in onze beweging, en maken van de dans van de buik een dans van ons hart.


Maandag 14.00 tot 15.30 u

Proefles: € 10


Energiedans: lichaam en ziel in beweging


Energiedans is een holistisch alternatief voor Aerobic, Zumba of andere Fitness-concepten. Het is een speels dansende workout waar het plezier om te bewegen centraal staat. Het spreekt niet alleen het lichaam, maar je hele ‘wezen’ aan, en streeft naar integratie van lichaam, geest en emoties.

Energiedans is een bruisende mix van dans, krijgskunsten en lichaamsaandacht en verenigt zo conditie en spierversteviging uit de fitness, speels bezielde expressie uit dans; evenwicht, centrum en explosieve kracht uit de krijgskunsten; soepelheid en aandacht vanuit de bewustzijnstechnieken. Nia dansen brengt je niet alleen een gezonder en sterker lichaam, maar ook een soepeler en creatievere geest.

Bij Energiedans zijn er geen ingewikkelde choreografieën, geen streefdoelen, geen pijn; bewegingsplezier is de essentie. Binnen een Energiedans workout kan je op eigen ritme en naar eigen mogelijkheden dansen. In elke les zijn er ook momenten van vrije dans, waarin je de aangeboden bewegingen kan verder zetten of je eigen dans kan dansen.

Energiedans danst van lichaam naar ziel, van Oost naar West, van Fitness naar Wellness

met de ‘groove’ en expressie van Jazzdance

met de vloeiende innerlijkheid van Taichi

met de explosiviteit en kracht van Taekwando

met de stille aandacht van Yoga

Energiedans is de dans van jouw lijf en ziel, de dans van jouw leven


Welkom! We dansen bij voorkeur -indien mogelijk- op blote voeten.


Maandag 12.30 tot 13.45u

Proefles: € 10